Hvad skal et bryllupssæt opfylde?

Hvad skal et bryllupssæt opfylde?

At vælge det perfekte bryllupssæt er et afgørende skridt i forberedelserne til jeres store dag. Jakkesættet skal ikke kun være stilfuldt og passende, men det skal også være behageligt og i harmoni med resten af dit bryllup. Lad os tage et hurtigt kig på, hvad et bryllupssæt skal opfylde.

Timing for valg af jakkesæt

Begynd at lede efter dit bryllupssæt tidligt. Ideelt set bør du begynde at shoppe fem måneder før brylluppet. Det vil give dig tid nok til at se på forskellige stilarter, få foretaget justeringer og foretage eventuelle ændringer.

Jakkesættets pasform

Et velsiddende jakkesæt er essentielt. Det skal sidde behageligt omkring skuldrene uden at være for stramt eller for løst. Du skal let kunne bevæge dine arme og skuldre. Vær også opmærksom på jakkens længde; den skal være lang nok til at dække din bagdel, men ikke så lang, at den visuelt forkorter dine ben. 

Hvor stramt skal et bryllupssæt være?

Et bryllupssæt skal ikke være for stramt. Der skal lige være plads til at stikke hånden ind mellem jakken og skjorten. Hvis du har mere plads, f.eks. nok til at knytte næven, er jakken for løs og skal sandsynligvis strammes ind.

Bliv enig med vidnerne

Det er vigtigt, at gommen og hans vidner er nogenlunde synkrone. Det kan betyde, at de bærer de samme jakkesæt, eller at gommen skiller sig ud med et unikt element, f.eks. en anden farve slips eller en særlig lommeklud.

Er det okay, hvis bruden ser gommens jakkesæt?

Traditionelt siges det, at det bringer uheld, hvis bruden ser gommens tøj før brylluppet. Men denne tradition er ved at ændre sig, og mange par vælger ikke at følge denne regel. Det handler i virkeligheden om personlige præferencer.

Budget for et bryllupssæt

Hvad angår prisen, kan et kvalitetsjakkesæt koste fra omkring 300 euro til op til 2000 euro eller mere, afhængigt af mærke og materialekvalitet. Det er vigtigt at vælge et jakkesæt, der passer til dit budget, men som også lever op til dine forventninger med hensyn til kvalitet og stil. Hvis du vil have et bryllupssæt, der giver valuta for pengene, er The Garrison det rigtige sted at gå hen. Vil du vide mere om at købe et bryllupssæt, og hvem der tager sig af det? Så læs også vores blog: Hvem betaler for gommens jakkesæt?

Farven og stilen på jakkesættet

Farven og stilen på jakkesættet skal matche brylluppets formalitet og tema. Populære valg er marineblå, koksgrå og sort. Til et formelt bryllup er mørke farver ofte et sikkert valg. Tilbehør som slips, lommeklude og manchetknapper kan også være med til at sætte et personligt præg på dit jakkesæt.

Jakkesættets længde og pasform

Længden på jakkesættet er også vigtig. Et jakkesæt, der er for langt eller for kort, kan forvrænge dine proportioner. Bukserne skal sidde i taljen og gå lige op eller med en svag tilspidsning til anklen. Jakkens længde skal helst nå op til tommelfingerens anden kno.

Stramt eller løst?

Et jakkesæt skal hverken være for stramt eller for løst. Et jakkesæt, der er for stramt, kan være ubehageligt og give et forkert look, mens et jakkesæt, der er for løst, kan se sjusket ud. Find en balance, hvor jakkesættet sidder godt, men stadig giver bevægelsesfrihed. Brug størrelsestabellerne, der følger med vores produkter, til at finde det perfekte jakkesæt. 

Vigtigheden af en anden prøvning

En anden prøvning tættere på brylluppet er vigtig for at sikre, at dit jakkesæt sidder perfekt. Kropsmålene kan ændre sig, så det kan være nødvendigt med en sidste prøvning et par uger før brylluppet for at sikre, at alt stadig sidder perfekt. Det er også nu, du skal foretage de sidste ændringer, såsom at justere buksekanten eller tage jakken ind.

Køb dit bryllupstøj billigt online hos The Garrison

I jagten på det perfekte bryllupstøj er bekvemmelighed lige så vigtig som stil og kvalitet. Derfor inviterer vi dig til at finde dit ideelle bryllupssæt hos The Garrison, hvor du nemt kan shoppe online. Vores omfattende kollektion, der spænder fra klassiske snit til moderne design, sikrer, at du finder noget, der ikke kun opfylder alle dine behov, men også afspejler din personlige stil.

You may also like

Se alle
Example blog post
Example blog post
Example blog post