Hvad var de brølende tyvere?

Hvad var de brølende tyvere?

De brølende tyvere, også kendt som "Jazzalderen", var en periode med økonomisk vækst og social liberalisme, der fandt sted i 1920'erne i USA. Det var en tid med fremvoksende teknologier, såsom radioen og bilen, og fremkomsten af populærkultur, som jazzmusik og filmindustrien.

De brølende tyvere var også en periode med fremvoksende kvinders emancipation, med indførelsen af det 19. ændringsforslag i 1920, hvilket gav kvinder stemmeret. Dette førte til en stigning i kvinders deltagelse i det offentlige liv og arbejdslivet.

Det var også en tid med ændringer i tøjstilen, med fremkomsten af "flapper"-stilen for kvinder, der var kendetegnet ved korte nederdele, høje hæle og makeup. Mænd bar også mere afslappet tøj, med fremkomsten af dragter med vide bukseben og trilby-hatten.

Selvom de brølende tyvere ofte ses som en tid med ubegrænset glæde og velstand, var det også en tid med spændinger og uro. Der var en stigende kløft mellem fattige og rige, og den økonomiske vækst var ikke jævnt fordelt. De brølende tyvere sluttede også brat med Wall Street-krakket i 1929 og den efterfølgende store depression.

Ikke desto mindre forbliver de brølende tyvere en vigtig og fascinerende del af den amerikanske historie og har påvirket mange af de kulturelle og sociale forandringer, vi ser i dag. Det forbliver en æra, der er forbundet med frihed, energi og spænding.

Hvordan opstod de brølende tyvere?

Efter Første Verdenskrig var der en stigning i industriel produktion, hvilket førte til en økonomisk genoplivning. Dette blev forstærket af fremkomsten af nye teknologier, såsom radioen og bilen, som påvirkede folks forbrug og livskomfort. Denne økonomiske vækst blev også stimuleret af Marshallplanen, hvor USA tilbød finansiel hjælp til europæiske lande efter krigen for at genoprette deres økonomier.

De brølende tyvere var også en tid med social liberalisme, med fremkomsten af kvinders emancipation og afskaffelsen af forbuddet mod alkohol i 1933, hvilket førte til en stigning i alkoholforbrug og natklubber. Dette blev ledsaget af ændringer i tøjstilen, med fremkomsten af "flapper"-stilen for kvinder og mere afslappet tøj til mænd.

Selvom de brølende tyvere ofte ses som en tid med glæde og velstand, var det også en tid med spændinger og uro. Der var en stigende kløft mellem fattige og rige, og den økonomiske vækst var ikke jævnt fordelt. De brølende tyvere sluttede også brat med Wall Street-krakket i 1929 og den efterfølgende store depression.

Ikke desto mindre forbliver de brølende tyvere en vigtig og fascinerende del af den amerikanske historie og har påvirket mange af de kulturelle og sociale forandringer, vi ser i dag. Det forbliver en æra, der er forbundet med frihed, energi og spænding.

Hvordan var tøjstilen under de brølende tyvere?

I de brølende tyvere var der en tydelig ændring i tøjstilen sammenlignet med de foregående år. Både kvinder og mænd bar tøj, der var løsere og mere uformelt, med fremkomsten af dragter med vide bukseben og trilby-hatten for mænd.

Kvinder bar den såkaldte "flapper"-stil, kendetegnet ved korte nederdele, høje hæle og makeup. Denne stil var beregnet til at hjælpe kvinder med at opnå mere frihed og uafhængighed og var et udtryk for den opstående kvinders emancipation i de brølende tyvere.

Der var også en stigning i farverige og iøjnefaldende tøj, med fremkomsten af Art Deco-stilen, der var kendetegnet ved geometriske former og skinnende materialer. Dette var et udtryk for tidens spænding og optimisme.

Selvom tøjstilen i de brølende tyvere ofte ses som iøjnefaldende og overdådig, var det også en tid med forandring og frihed, med fremkomsten af nye modedesignere og opståen af farverige og avantgardistiske tøjstile. De brølende tyvere har dermed haft en varig indvirkning på modeindustrien og måden, vi klæder os på.

Accessories og smykker til dit brølende tyvere-outfit

I 1920'erne bestod et tredelt herresæt normalt af en jakke, vest og bukser. Herremoden på det tidspunkt var kendetegnet ved et fokus på klassiske, skræddersyede stilarter, og det tredelte sæt var et populært valg til formelle lejligheder.

For at fuldende looket af et tredelt sæt i 1920'erne tilføjede mænd normalt et par vigtige accessories. Dette kunne omfatte en skjorte, slips, lommetørklæde, manchetknapper, et lommeur og sko.

Skjorter var normalt hvide eller lyse i farven og lavet af bomuld eller linned. De blev båret med et slips, som kunne have alle mulige farver og mønstre. Lommetørklæder blev ofte båret i brystlommen på jakken og tilføjede et strejf af farve og personlighed til outfittet. Manchetknapper var et populært valg til at fastgøre manchetterne på skjorten og kunne laves af forskellige materialer som guld, sølv og perlemor.

Sko var en vigtig del af det tredelte sæt, og mænd bar normalt formelle sko som oxfordsko eller loafers. Disse var ofte af læder og polerede.

Generelt blev de accessories, der blev tilføjet til et tredelt sæt i 1920'erne, valgt for at supplere den klassiske, skræddersyede stil af sættet og tilføje et personligt præg til outfittet. Leder du efter et outfit, der passer perfekt til stilen i de brølende tyvere? Så tag et hurtigt kig på vores kollektion af jakkesæt til mænd og tilbehør.

You may also like

Se alle
Example blog post
Example blog post
Example blog post