Hvorfor klæder folk sig som peaky blinders?

Hvorfor klæder folk sig som peaky blinders?

Det er ubestrideligt, at Peaky Blinders' stil har haft en indflydelse på nutidens mode. Fra det øjeblik den britiske serie, der er baseret i efterkrigstidens Birmingham, dukkede op på skærmen, er fans over hele verden faldet for figurernes unikke vintage-look. Men hvorfor er folk så fascinerede af netop denne mode? Lad os grave dybere og finde ud af, hvorfor Peaky Blinders-stilen er blevet så populær. Vil du gerne købe et Peaky Blinders-outfit på forhånd? Så klik på linket og se alle vores Peaky Blinders-outfits. 

Peaky Blinders: Hvem var de?

Peaky Blinders var en berygtet gadebande, der opererede i Birmingham i England fra slutningen af 1800-tallet til begyndelsen af 1900-tallet. Banden var bedst kendt for deres voldelige aktiviteter og for at dominere byens spillemiljø. Medlemmerne, som for det meste var unge kriminelle fra under- og middelklassen, var genkendelige på deres karakteristiske tøj. For eksempel bar de skræddersyede jakkesæt, ofte med lommeure og jakker med knapper. De velhavende medlemmer bar silketørklæder og stivede kraver med slipsenåle af metal.

Peaky Blinders

Peaky Blinders-stilens tiltrækningskraft

Det er tydeligt, at Peaky Blinders' unikke mode spiller en vigtig rolle for tv-seriens popularitet. Kostumerne, der er omhyggeligt udvalgt og autentisk designet, tegner et fascinerende billede af tiden efter Første Verdenskrig, en periode, der ikke ofte portrætteres i medierne. De mørke farver og tunge stoffer afspejler det dystre landskab i Birmingham på den tid. Men derudover udtrykker de jakkesæt, sko og accessories, som figurerne bærer, såsom de ikoniske flade kasketter, også deres hårde, oprørske attitude.

Læs også: Hvad er "Peaky Blinders"-stilen? Alt, hvad du har brug for at vide!

En måde at udtrykke en bestemt attitude eller tankegang på 

Peaky Blinders-stilen er derfor mere end bare en modetrend; det er en måde at udtrykke en bestemt holdning eller tankegang på. Folk, der klæder sig i Peaky Blinders-stilen, identificerer sig ofte med karakterernes modstandsdygtighed, opfindsomhed og uafhængighed. Ved at klæde sig som en Peaky Blinder ønsker de også at fremvise disse kvaliteter i deres eget liv. 

Hvordan klæder man sig som en Peaky Blinder?

At efterligne Peaky Blinders-stilen kræver nogle specifikke beklædningsgenstande og accessories. Start med et tredelt jakkesæt i vintage tweed eller et ternet mønster, parret med en tung mørk uldfrakke. Et af de mest karakteristiske træk ved Peaky Blinders-stilen er skjorten med penny-collar, et klassisk item, som er en stilfuld tilføjelse til ethvert outfit. Hvad angår sko, så vælg stilfulde, robuste læderstøvler.

Og så er der tilbehøret. Et uundværligt element i Peaky Blinders-looket er newsboy-kasketten, et karakteristisk item, der fuldender dit outfit. Andre accessories, der fuldender looket, er silketørklæder, stivede kraver og slipsenåle i metal.

Endelig er der frisuren. De fleste karakterer i Peaky Blinders vælger en 'disconnected undercut', hvor siderne er klippet korte, og håret er længere på toppen. For at besvare spørgsmålet om, hvordan man klæder sig som en Peaky Blinder, har vi også lavet en særlig video. Så husk at se den :). 

Indflydelsen fra Shelby-familien

Et vigtigt aspekt, der har påvirket stilen i Peaky Blinders, er den fiktive Shelby-families mode i tv-serien. Selvom serien er baseret på den virkelige Peaky Blinders-bande, var Shelby-familiens karakterisering og særlige modevalg med til at gøre looket populært. Tommy Shelby, bandens leder og også hovedpersonen, har tryllebundet seerne med sine tunge uldfrakker i forskellige mørke nuancer fra blå til grå og sort, kombineret med hans karakteristiske tweedjakkesæt. Hans stil afspejler hans smarte og altid kontrollerede opførsel og viser, at han sjældent træffer forkerte beslutninger. Hans valg af dæmpede farver og præference for robuste, holdbare stoffer afspejler den barske virkelighed i hans livsmiljø og hans arbejdes hårde natur.

Peaky Blinders-stilen i den moderne tidsalder

Selvom Peaky Blinders-stilen er stærkt forankret i 1920'ernes og 1930'ernes mode, har den modstået tidens tand og giver stadig genlyd i nutidens mode. I dag kan du se elementer af Peaky Blinders-stilen på gaden, til modeshows og i modemagasiner. Tænk på tweedjakker, læderstøvler, flade kasketter og endda figurernes karakteristiske frisurer. Disse elementer kombineres ofte med moderne tøj for at skabe et look, der både er tidløst og moderne. Det er en stil, der udstråler både raffinement og et strejf af oprør, en kombination, der appellerer til både mænd og kvinder. Selv om Peaky Blinders-banden måske er glemt for længst, lever den helt sikkert videre i nutidens mode. 

Køb dit Peaky Blinders-outfit online hos The Garrison

Vil du gerne berige din garderobe med den ikoniske stil fra Peaky Blinders? Så er The Garrison den perfekte onlinebutik for dig. Vi har en omfattende kollektion af tøj og tilbehør, der perfekt supplerer Shelby-familiens signaturlook. Fra tweedjakkesæt og tunge uldfrakker til de karakteristiske newsboy-kasketter. Og glem ikke de stilfulde lommeure, der fuldender dit outfit. Uanset om du er på udkig efter et komplet outfit eller bare et par stykker, der giver dit look et strejf af Peaky Blinders, finder du det hele hos The Garrison.